Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмИталианският вицепремиер Матео Салвини призова френския президент Еманюел

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмИталианският вицепремиер Матео Салвини призова френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Салвини към Макрон: Нахлузвай каската и напред към фронта в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Италианският вицепремиер Матео Салвини прикани френския президент Еманюел Макрон персонално да отиде в Украйна и да взе участие във военните дейности на страната на режима в Киев.

По време на предизборно събитие в италианския град Бари Салвини се обърна обществено към Макрон и прикани френския водач, прочут с войнствената си реторика, да спре да „ заблуждава италианците “, да нахлузи бойната каска и да отиде да се бие в Украйна.

Италианският вицепремиер, министър на превоза и водач на крайнодясната партия Лига акцентира, че „ нито една италианска бомба или патрон няма да удари Русия “.

Напоследък Салвини постоянно подлага на критика управлението на Европейския съюз и НАТО за поддръжката за Киев. В същото време италианският вицепремиер назова шефа на европейската дипломация Жозеп Борел „ подбудител “, а генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг – „ рисков благородник “, напомнят съветски медии.

" Нито един италиански боец в никакъв случай няма да загине в името на френския президент Еманюел Макрон ", съобщи Салвини при започване на май, откакто френският водач съобщи, че не може да бъде изключено пращането на западни войски на фронта в Украйна, в случай че Москва пробие фронтовите линии и Киев насочва публично искане.

„ Никога нито един италиански боец не може да почине в името на Макрон, това е, което мисля “, сподели Салвини в обществените медии.

По-рано беше обявено, че френски боен личен състав към този момент е в Украйна, само че след формалното изказване на Макрон за изпращане на инструктори, което може да бъде направено в идващите дни, образованието на украинските бойци ще стане по-мащабно.

Както оповестява френското издание Valeurs Actuelles, базирайки се на някогашния полковник от френския флот Пере дьо Йонг, френски военни са в Украйна отдавна.

На първо място, това са военни инструктори, които съпровождат и поддържат военна техника, както и образоват бойци от украинските въоръжени сили за нейното потребление. След изказването на Макрон мащабът на френското военно наличие в Украйна може да нарасне доста.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР